Privacy statement

It’s cookie time…

Je komt het overal tegen en kunt er bijna niet meer om heen: cookie walls. Sommige websites zijn zelfs niet meer te bereiken zonder toestemming te geven voor cookies. Zodra je akkoord gaat, weten de marketeers van deze bedrijven precies wie je bent en wat jouw interesses zijn. Interessant voor hen, maar voor jou niet altijd gewenst of prettig. Ondanks mijn marketing- en communicatieachtergrond staat mij dat tegen, ik wil jou namelijk de ruimte bieden om zo vaak als je wilt mijn website te bezoeken. Desondanks verzamel ik wel een aantal persoonsgegevens. Dat beperk ik zoveel mogelijk en uiteraard ga ik zorgvuldig met jouw gegevens om. Om je uit te leggen waar ik jouw gegevens voor gebruik, heb ik onderstaand privacy statement voor je opgesteld.


Verwerking persoonsgegevens

Ik gebruik jouw voor- en achternaam, e-mailadres, telefoonnummer, locatiegegevens, IP-adres en informatie over jouw interbrowser en apparaattype. Deze gegevens gebruik ik om jouw gedrag op mijn website te analyseren en mijn website op basis hiervan te verbeteren. Daarnaast gebruik ik jouw gegevens wanneer je contact met mij opneemt via het contactformulier op deze website.

Ik bewaar je persoonsgegevens niet langer dan nodig is om de doelen te realiseren waarvoor ik jouw gegevens verzamel. Ik hanteer standaard één jaar bewaartermijn voor de verwerking van jouw persoonsgegevens. In geval van een offerte aanvraag of het uitsturen van een factuur hanteer ik een bewaartermijn van zeven jaar, in verband met de wettelijke verplichting voor mijn boekhouding.

Ik verstrek jouw persoonsgegevens uitsluitend aan derden als dit nodig is voor de uitvoering van mijn overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Ik neem niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens tussen zit. Ik gebruik WordPress en bijbehorende plugins voor mijn website, Askimet voor het filteren van spam en Google Analytics om bezoekersaantallen en bezochte pagina’s te meten.

Ik verwerk geen gevoelige persoonsgegevens en heb niet de intentie om gegevens te verzamelen over websitebezoekers die minderjarig zijn. Ik kan echter niet controleren of jij minderjarig bent. Als jij er van overtuigd bent dat ik zonder toestemming toch persoonlijke gegevens heb verzameld over een minderjarige, neem dan gerust contact met mij op via anouk@yocopa.nl, dan verwijder ik deze informatie.


Cookies

Ik gebruik technische en functionele cookies en daarnaast analytische cookies die geen inbreuk maken op jouw privacy. Ik heb de gegevens in Google Analytics geanonimiseerd, zodat dit voor mij niet te herleiden is naar een persoon. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die ik gebruik zijn noodzakelijk voor de technische werking van mijn website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat mijn website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kan ik hiermee mijn website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.


Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Jij hebt het recht om jouw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb jij het recht om jouw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij mij een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die ik van jou heb in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Wil je gebruik maken van je recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid of heb je andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking? Stuur mij dan een verzoek via anouk@yocopa.nl. Ik reageer zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken, op jouw verzoek. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.


Beveiliging persoonsgegevens

Ik neem de bescherming van jouw gegevens serieus en neem passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan gerust contact met mij op via anouk@yocopa.nl