Tekst creatie

Twijfel jij over een tekst, spellings-, grammatica- of stijlfout? Of wil je een bestaande tekst in een nieuw jasje steken, maar kom je maar niet tot het ideale resultaat? Het vinden van de juiste tone of voice is niet altijd gemakkelijk. Sterker nog: jouw tekst scoort pas als het compact, wervend en gericht op jouw doelgroep is. Is jouw tekst toe aan verandering? Of heb je wel een idee bij de content, maar is schrijven niet jouw sterkste punt? Laten we dan samenwerken, zodat jouw doelgroep ook de boodschap van jouw verhaal bereikt.

De kracht van jouw verhaal

Om een pakkend verhaal te vertellen werk je met één of meerdere kernboodschap(pen). Niet teveel, want dan raak je het overzicht al gauw kwijt. De kernboodschap vormt de rode draad in jouw verhaal. Het focust zich op het probleem waar jouw doelgroep tegenaan loopt, of een wens of behoefte die bij hen leeft. Door samen te zoeken naar de kern van jouw verhaal, zorg ik ervoor dat jouw tekst gaat leven. Van lezen naar beleven, waarbij woorden worden omgezet in waarden. Zo zorgen we ervoor dat we jouw doelgroep in beweging zetten.

Tekst die raakt, spreekt en triggert

Ben jij op zoek naar een uitgebreide of juiste korte tekst? SEO-proof of liever lekker leesbaar voor in een magazine? Ik help je graag met het opstellen van een prettig leesbaar, begrijpelijk verhaal. Zodra we jouw kern en het doel van de tekst helder hebben, kan ik aan de slag. Dat kan op basis van al geschreven content, maar we kunnen ook met een schone lei beginnen. In dat geval zal ik een aantal vragen aan je voorleggen, welke ik in jouw verhaal verwerk. Ik zorg ervoor dat jouw boodschap in balans is met het te bereiken doel en help je graag met het schrijven van:

  • Blogs
  • Brochures en flyers
  • E-mailmarketing (nieuwsbrieven en geautomatiseerde funnels)
  • Kennisartikelen en whitepapers
  • (Onderdelen van) magazines
  • Persberichten
  • SEO-proof webteksten
  • Social media posts

Natuurlijk kun je daarnaast ook bij mij terecht voor het redigeren van al geschreven content. Ik kijk graag met een kritische, maar positieve blik met je mee om het optimale uit jouw verhaal te halen.

Van tekstschrijver tot copywriter

Ik hoor je denken: wat is het verschil? Iedereen die beroepsmatig teksten schrijft, is vrijwel automatisch een tekstschrijver. Een tekstschrijver richt zich veelal op informatieve teksten, zoals brieven, samenvattingen of voorlichtingsteksten. Voordat de inhoud van deze tekst tot stand komt, is er vaak eerst onderzoek naar gedaan. Als tekstschrijver verdiep ik mij in jouw materie. Als copywriter schrijf ik meer commerciële teksten. Teksten voor websites, flyers, een mailing of advertentie bijvoorbeeld. Dat betekent niet dat ik me niet inlees, maar wel dat ik creatiever te werk kan gaan om onze gestelde doelen te bereiken.


Tekst creatie door Yocopa uit Zwolle
Yocopa - Van content marketeer tot communicatieadviseur
Yocopa - Web creatie